letstalkaboutbook.blogg.se

2016-05-13
10:47:00

Tjugo Verkliga Mord - Lennart Rammer

 
Titel: Tjugo verkliga mord: en rättsläkare minns
Författare: Lennart Rammer
Utgivningsår: 2016
Genre: Verklighet, fakta.
 
Handling/egna åsikter:
 
Boken har inte någon handling per se, den beskriver tjugo mord som hänt i Sverige mellan åren 1975 och 2006.
 
Kopierat från Bokus "Den här boken är en beskrivning av ett antal verkliga mordfall som har undersökts vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping. Utgångsmaterialet är offentliga domar från tingsrätt och hovrätt och författarens egna minnen, läsvärt och lättläst berättat."
 
Den är precis som Bokus säger en lättläst bok om verkliga dåd, jag var dock lätt besviken. Förmodligen hade jag väntat mig något mer kriminalroman-liknande, vilken man inte får. 
 Författaren inleder boken med ett förord, där han berättar om vem han är och säger att boken riktar sig till nuvarande eller blivande anställda inom rättsväsendet, men mest riktar sig till blivande eller nuvarande rättsläkare, som en guidebok eller hjälp av något slag.
 
Varje kapitel beskriver ett nytt mord, händelseförloppet, som det kom fram i förhör och rättegångar beskrivs ingående och sen avslutas varje kapitel med författarens egna kommentarer, vad han har tänkt på när han undersökt dessa brott, samt vad som kan vara bra att titta på och tänka på i händelse av brott rent allmänt.
 Det är en intressant bok för oss som gilla faktaböcker och gillar att se en annan sida av saker än den rent påhittade, men sammtidigt blir den lite torr efter ett tag, den saknar av naturliga själ den där spänningen man får av t.ex. en deckare. Men det är absolut inte en dålig bok och även vi som inte vill bli rättsläkare kan lära oss jättemycket av den här boken.
 
Boken får 3 av 5 prickar.
 
//Nina
 
Kommentar:
2016-05-14 @ 13:41:20
#1: Louise

Tror faktiskt att jag skulle kunna tänka mig läsa denna boken :) Tack för tipset!

Svar: Så lite så. Det är intressant att se vilken typ av folk det är som utför dåd i vårt lilla land ändå. //Nina
letstalkaboutbook.blogg.se

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: