letstalkaboutbook.blogg.se

2016-06-12
16:46:00

Städning och sortering.

Jag älskar att köpa nya böcker, trots att jag är student och som sådan har rätt dåligt med tid att läsa för nöjes skull så köper jag på mig böcker. Dessa böcker hamnar sen där de får plats. 
 
 När jag flyttade in i min lägenhet så hade jag två hyllor för böcker, den övre för fakta, den undre för skönlitteratur, men allt eftersom min boksamling växte så sket sig den ordning. 
 Tidigare i veckan när jag ändå storstädade lägenheten, så fick jag äntligen tummen ur och sorterade mina böcker, detta mycket för att allt stod huller om buller och cirka 15 böcker fick ligga i fönstret i brist på plats. 
 
 
 
Nu har Fakta (övre bilden) och Skönlitteratur (nedre bilden) åter fått gå skilda vägar och fått skilda hyllor och sidor av rummet. 
 
Tyvärr kanske ni ser samma dilemma som jag ser, jag har plats för en bok till bland skönlitteratur och sen är det fullt igen. 
 
Tror jag får önska mig en ny bokhylla i födelsedagspresent. :)


Nu mera ställer jag mina böcker i bokstavsordning efter författare, som den blivande bibliotekarie jag är, men när jag var yngre så  stod alla mina böcker i höjdordning från vänster till höger, högst bok till vänster och sen fallande höjd. Det såg nämligen snyggast ut så. ;) 
 
Hur sorterar ni era böcker?
 
Kommentar:
2016-06-14 @ 09:22:30
#1: Johanna

Jag sorterar efter pocket eller inbunden ;) och sen om jag har flera böcker av samma författare få de gärna stå i den ordningen de publicerades. i övrigt står de lite huller om buller i bokhyllan som jag har (läs: ockuperat) hemma hos Oscar.
/Johanna

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: