letstalkaboutbook.blogg.se

2016-06-08
09:59:00

Isprinsessan - Camilla Läckberg

 

Titel: Isprinsessan

Författare: Camilla Läckberg

Utgivningsår: 2003

Genre: Kriminalroman

 

Handling:

I det lilla samhället Fjällbacka i Bohuslän råder lugn fram tills den vinterdag då den unga kvinnan Alexandra Wijkner hittas död i sitt badkar. Husets värmepanna har gått sönder och huset är totalt utkylt. Mordoffret ligger därför i ett badkar som är täckt av is.

Den som hittar Alexandra är författarinnan Erica Falck som återvänt till Fjällbacka efter sina föräldrars död. När hon följer med Alexandras föräldrar och make till polisen träffar hon sin ungdomskärlek, kriminalinspektören Patrik Hedström. Erica Falck tampas också i boken med problemet med föräldrarnas hus, som hon vill behålla men däremot hennes syster Anna som bor i Stockholm inte vill. Anna i sin tur har problem med sin make som misshandlar henne.

Detta är Camilla Läckbergs debutantbok.

 

Egna reflektioner:

Jag har hela tiden haft ett visst avstånd till Läckbergs böcker. Jag har fått en känsla av att det är lite mordernare ”kiosklitteratur” föklädd till deckare och på ett sätt hade jag rätt, men på ett annat sätt blev jag liksom lite glad i själen när jag läste denna första bok.

 

Det som jag absolut inte gillade var det lite för lättsamma språket. Det blev lätt upprepningar i texten och det fanns liksom inget djup där, saknade kanske något mer med miljöbeskrivningar. Något annat som jag däremot tyckte om med den var att just karaktärerna i boken var bra beskrivna  och man fick saker och ting berättade i de flestas olika perpektiv.

 

I det stora hela var det verkligen en lättläst bok med ett brott som inte har en självklar lösning, vilket gjorde att den ändå var spännande att läsa. En del av mig säger ”vad var det jag sa” och en annan del av mig tyckte faktiskt det var läsvärt på något sätt i alla fall. Det kommer bli fler böcker lästa av Läckberg, helt klart. Det är skönt att läsa dessa typer av böcker under sommaren.

 

 En bra bok, känner jag, lämnar efter sig någon form av avtryck, eller en känsla som envist hänger kvar en stund vilket gör att jag får problem att välja en ny bok direkt eftersom man måste smälta den man just läst. Det är mycket att ta in och man berörs på något sätt lite djupare.

Läckbergs bok lämnade tyvärr inte den känslan.

 

Den får 3 av 5 bubblor

//Johanna

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: